Brown Ushanka: foto nahkhiirest

Brown Ears on lõbus nahkhiir. Tema nimest võite arvata, et loomal on mingi kõrvadega seotud nõtk.

Tõepoolest, selle väikese looma kõrvade suurus on peaaegu identne keha suurusega. Keha pikkus ulatub neli kuni viis sentimeetrit ja kolm kõrva - neli. Kui pruun Ushanka puhkab, peab ta need tagasi viskama ja tiibade alla peitma. Võib-olla teeb ta seda võõrast mürast vabanemiseks. Loom kaalub ainult kuus kuni neliteist grammi. Pruuni kõrvakihi keha on kaetud paksude pikkade juustega. Värvus on sageli pruunid ja kollakad toonid, mis muudavad kõhu kahvatu-valkjaks. Suhteliselt lühike tiivaulatus kuni kakskümmend kaheksa sentimeetrit.

Hoolimata asjaolust, et seda liiki on arvukalt, on praktiliselt võimatu neid arvukalt kohata. Nad elavad paljudes riikides, näiteks Inglismaal, Rootsis, Hispaanias, Türgis, Armeenias, Jaapanis jne. Venemaal levitatakse neid Kaug-Idas, Siberis, Kaukaasias jne.

Pruunid kõrvaklapid (Plecotus auritus).

Nagu sugulased, valib pruun Ushanka enda jaoks mitmesuguseid varjualuseid, nagu pööningud, lõhed majades, lohud puudes ja koobastes. Varasügisel valmistuvad nad talveuneks. Nagu päevase une ajal, klammerdudes ühe või kahe käpa külge, ripuvad nahkhiired tagurpidi. Ushans, üks esimesi, ärkab märtsi lõpus. Mõnikord märgati ajutist talve ärkvelolekut.

Talvel talvituvad pruunid kõrvatropid.

Paaritumine toimub enne talvitumist ja isegi selle ajal. Juunis saabub pesitsusaeg. Emasel on üks ja mõnikord isegi kaks last. Ta võtab täielikult vastutuse järglaste kasvatamise eest. Isane jätab nad tavaliselt enne suve lõppu. Nahkhiired kasvavad kiiresti. Ja kuu aja pärast on neid täiskasvanutest raske eristada.

Pruunid kõrvatropid on öised elanikud.

Videviku algusega lendavad nahkhiired sööta. Pruunide kõrvaklappide aeglast lendu võib võrrelda liblika lehvimisega. Kiire tiivad lehvides võib see sõna otseses mõttes õhku rippuda. Toitu otsides hoiab teatepulk hommikuni. Eelistatakse öiseid liblikaid, sääski, ognevki, putukaid ja muid putukaid, keda piisab puudest ja põõsastest või õhus olevatest saakidest.

Wushan sööb putukaid.

Pruunide kõrvatroppide eluiga on seitse kuni kümme aastat. Kuid oli üks tõeline sajandiklane, kes elas koguni kolmkümmend.

Pruun Ushanka on väike nahkhiir.

Normaalset eksistentsi mõjutavad õõnespuude langetamine, piiratud toit, kergesti ligipääsetavate varjualuste kadumine ja inimeste jälitamine.

Vaata videot: Ushanka hat, green winter and refrigerator for fur Kefir&Valenki #1 (Veebruar 2020).

Jäta Oma Kommentaar